Вътрешни и външни ремонти. Довършително-ремонтни услуги. Основен ремонт на жилища и обществени сгради

Ремонтът на жилищен имот, било тухлен или панелен апартамент или къща не е лесен процес, и е свързан с продължително и внимателно планиране, изнвестиранен на значителни финансови средстава за материали и труд, продължително време, много старание и упорита работа от майсторите, както и на търпение и отзивчивост от страна на клиентите.

Ремонти Пловдив. Вътрешни ремонти, външни ремонти. - www.homerepai.bg
Основен ремонт на апартаменти, къщи и биснес сгради. - www.osnovenremont.eu
Основен ремонт апартаменти и къщи. Ремонт на баня, изработка на кухня по поръчка. - www.osnovenremont.bg
Електротехник Пловдив. Електроуслуги - професионални електротехници. - www.eltehnik.eu
Ремонти пловдив. Строителни ремонти. Ремонтни услуги. Вътрешни и външни ремонти. Основен ремонт на баня - www-remontniuslugi.bg
Електротехник Пловдив. Професионални Електроуслуги. Професионални електротехници. - www.eluslugi.bg
Електротехници Пловдив - Електроуслуги и ВиК услуги - професионални водопроводчици. - www.elektrovik-plovdiv.eu

Основен ремонт на апартамент

https://www.youtube.com/shorts/TfZnugnPFsk

Цялостен ремонт на апартаменти. Основен ремонт на баня и тоалетна

https://www.youtube.com/shorts/EN8_mWTt_yg

Потенциал за скъп и дълъг ремонт

В днешно време всяко статистическо семейство (с деца или не) при покупка на жилище се стреми да си осигури един приличен комфорт и подходяща, удобна среда за отглеждане на децата си. В този ред на мисли ако се направи една обща равносметка, а и статистически - обикновенно на паза за имоти се търсят най-често жилища с обща жилищна площ от 60 до 90кв.м., 3 или 4-ри стайни, тухлено строителство. Това е разбираемо с оглед пазарните цени на имотите в България, които показват, че най-изгодните оферти са за жилища с площ между 60-90кв.м. Тук е мястото да отбележим една много съществена разлика в съотношение площ и цени, а именно жилища т.нар многостайни, които надвърлят 90кв.м жилищна площ са доста по-скъпи например от двустайно или тристайни жилище с площ от 70-80кв.м. Разликата в цената върви в порядъка от 40-80% по-скъпо в полза на многостайните жилища над 90кв.м., а забележете, че разликата в жилищната площ е само едни 20-30кв.м, а цената в процентно съотношение е доста по-висока.

Вдигане на цената на жилище след основен ремонт

Много строителни предприемачи са се насочили към този бизнес подход, който не е никак за подценяване и в повечето случаи е гарант за един доходоносен бизнес.

На пазара за имоти новопостроените жилища се търгуват на цени за квадратен метър - с опция "след губ строеж" или "до ключ". На клиентите и бъдещите наематели има се предлагат опциите или те да извършат по-нататъшнияt им ремонт на жилището или то да им бъде продадено в завършен вид - готово за нанасяне в него. Във втория случай стрителният предприемач или фирмата, която е извършила строежа на сградата се е ангажирала напълно с всички необходими ремонтни дейности за крайния завършек на сградата, независимо от това дали са били наети майстори със самостоятелен бизнес, предлагащи ремонтни услуги или самите строителни предприемачи са извършили ремонтните дейности със свои майстори за ремонти.

Разбираемо е, че цените за кв.м. жилищно строителство "до ключ" са доста по-високи от тези в незавършен вид "до грун строеж". На практика покупката на жилище в незавършен вид и продажбата му на по-късен етап в завършен, ремонтиран и готов за живеене вид е изключително срещана, пазарна ниша, от която много птрдприемачи и фирми се възползват. Това е разбираемо с оглед целта, която се постига - купуваш жилище например за 120 хил. лв., влагаш 50хил. лв. за ремонт (материали и труд) и в по-късен етап го продаваш за 200 000лв.

В лучаят строителният предприемач или какъвто и да е било друг търговец си е осигурил едни 30хил. лв печалба за има-няма няколко месеца.

Положителни и отрицателни страни с бизнеса с имоти

Както всеки бизнес и бизнесите със имоти и строителни ремонти е рискован за инвестиране, особено в среда с непредвидима икономика, особено в икономики с висока инфлация. От една страна при непредсказуема икономика, висока инфлация при растящи цени на стоки и услуги пазарното търсене на имоти спада, от друга се наблюдава поскъпване на строителни услуги и строителни материали, в следствие от покачване на всички цени.

Практиката показва, че цените на недвижимите имоти нямат отрицателен падеж и вървят винаги нагоре. В случаят рискът идва от самото търсене на имоти. Да предположим, че сте си закупули недвижим имот, ремонтирали сте го, вожили сте солидни финансови средства за майстори, материали, а и сте отделили не малко време да постигнете тази обща цел по вдигане на пазарната му цена в следствие от тези ремонти и отделено време по търсене на майстори, огледи и т.н., но в рамките на месеци, дори години няма купувач за въшросния Ви имот. Вложили сте огромни средства и време, но купувач така и така не се намира, а сумите, които сте вложили трябва да Ви се възстановят в най-кратки срокова по една или друга причина. За това, както всеки бизнес, така и при недвижимите имоти има не малък риск от инвеститции.

Инвестиране в ремонт на старо жилище или ново строителство?

Ако говорим на недвижими имоти, то няма нищо по-радващо от новопостроена жилищна кооперация или семейна къща. Напразно е да отбелязваме, че няма никакво противопоставяне между стари и новопостроени сгради, въпросът - заслужава ли си да инвестираме в стари жилища, строени доста отдавна?

Тук отговорът е положителен и ще обясним по-надолу в подробност "защо" !

Основен ремонт на запустяла къща или апартамент

От обща гледна точка в случаи на добре построена къща (отпреди 40-50г) или панелен апартамент (строен след 70-те години на миналия век) може да се извърши един наистина комплексен и обстоен основен ремонт - външен и вътрешен строителен ремонт, като по този начин ще се постигне едно допълнително удължаване на живота на тези сгради. Ако ремонтът се извърши професионално и на добро ниво на практика ще прибавим още минимум 20 до 40 години време към животът на тези сдания. В случая говорим за така нареченото саниране или основен, заздравителен ремонт на съответните сгради и помещения. Благодарение на такъв вид ремонт (външен и вътрешен ремонт) ще постигнем едно значително повишаване на пазарната цена на този имот, а новите му собственици ще му се радват дълги години.

Смяна на ВиК инсталация, Ремонт и подмяна на Ел. инсталациите

ВиК и Електроинсталациите са ключовите "кръвоносни съдове" за всяка сграда, без които животът в нея е невъзможен. Затова при такива стари инсталации и нуждата им от замяна и новоизграждане е от особена важност преди ремонтът на вътрешните или външни облицовки, стени, таван, баня и т.н. да извършим и подмяна на ел. и вик инсталациите. При един наистина комплексен и основен ремонт на недвижим имот, след като сме приключили с необходимото къртене и премахване на старите неща, остранили сме стари тръби и съединение от ВиК мрежата, демонтирали сме старите ел. табло, премахнали сме старо окабеляване, демонтирали сме старите и похабени ключове и контакти, може би и външо осветление идва ред и на изграждането на ВиК и Електроинсталациите. Но затова ще по-късно. В по-долните редове ще опишем стъпка по стръпка всички етапи в правилна последователност от къде се започват и завършват всички ремонтни дейности и строително-ремонтни процедури при реновирането на стари сгради и жилищни имоти.

Ремонт на ВиК инсталации. ВиК изграждане в тухлено жилище

https://www.youtube.com/watch?v=hWSO4FijkX0

Монтаж на ВиК инсталация в обществена сграда

https://www.youtube.com/watch?v=1FwLuZyC1H8

Външен ремонт

Външни строителни ремонти и обновяване на апартаменти

Външни строителни ремонти и обновяване на къщи и жилищни кооперации

Външни строителни ремонти и обновяване на обществени и бизнес сгради

Външни строителни ремонти и обновяване на обществени и бизнес сгради (ресторани, хотели, търговски недвижими имоти)

Саниране - външни ремонти

Санирането е ремонтен процес, външно строителни услуги на външните части на сгради, било то жилищни или търговски. Санирането или т.нар "външно заздравяване" включва редица ремонтни дейности като смяна на дограма, монтаж на топлоизолация, ремонт на покриви, мазилки, замазки, боядисване и др.

Във всички слуачи при външните ремонти на високи сгради се извършват със строителни скелета, или от алпинисти. Като цяло за един наистина добре извършен и качествен външен ремонт се прилагат следните ремонти и монтажи, като не всички са задължителни, имайки в предвид състоянието на сградата:

Вътрешни ремонти

След като описахме процедурите по външните ремонти пристъпваме към вътрешните ремонти и най-главното - при вътрешните ремонти имаме пълна свобода на въображението, за това в какъв вид ще добие бъдещият дом (за нас или за клиент). Както винаги започваме с къртенето и демонтажът на всичко ненужно в нужната поседователност за един основен ремонт на интериора на всяко жилище:

Къртене за врати и прозорци, къртене на стара баня
Къртене на отвори за ВиК
Полагане на замазки

От изключителна важност е след изкъртването на всичко ненужно като последващ етап да се обърнете към компетентни електротехници и водопроводчици, които да направят тези инсталации наистина професионално и сполучливо, за да не се налага след приключване на целия вътрешен ремонт да възникне някакъв проблем за вбъдеще и по този начин да си въвлечете допълнителни проблеми, което ще наложи допълнително къртене и поправки.

Изграждане на Електроинсталация в семейна къща

https://www.youtube.com/watch?v=ny_2J2uaz9Q

Мого е важно преди изграждането на Електро и ВиК инсталациите да имате предварителен проект, за това къде ще е разположението на всички санитарни мебели и уреди като бойлера, пералня, сушилня, микви и т.н. Относно електроинсталацията - както Вие, така и електротехникът / електротехниците трябва сте наясно къде и какви електроуреди ще захранва електропреноната мрежа, къде ще се намират контактите и ключовете, на какво разположение ще са силовите уреди като готварската печка, ел. плотовете, бойлера, климатик, пералня и съдомиялана машина. Всички изброени са мощни електроуреди, които ще се нуждаят от различни проводници за включването им към ел. мрежата, които проводници ще са различни от тези на контактите и осветлението. След като Ел техникът е наясно с всички подробности едва тогава може да започне и електромонтажите:

Основен ремонт на баня

https://www.youtube.com/shorts/paSsfxCtb3w

Довъшителни ремонти

Шпакловане и боядисване - Довършителни ремонти

След като избрпихме всички основни ремонтни дейности, които се правят при основен ремонт на стар апартамент или къща завършваме с довършителните работи - това са изцяло козметични процедури, които се извършват последни:

Ремонт на апартамент - Довършителни ремонти - Шпакловане боядисване
Монтаж на бойлер

Подходящи мастори за основен ремонт

До тук изброихме в последователност всички ремонтни процедури, от които се нуждае всяко старо жилище, но кой може да извърши всичко това? Когато всеки предприема някакъв строителен ремонт, било той комплексен или частичен винаги се налага да отделияме й не малко време в търсене на подходящи и най-вече свободни майстори - електротехници, водопроводчици, майстори сухо строителство, зидари, плочкаджии, монтажници на топлоизолации, проектанти и монтажници на кухни и т.н. Още повече, че са нужни и съответните огледи. Ние знаем колко е трудоемко и често пъти мъчително търсенето и намирането на подходящите майстори за целта. Още повече, че никога не е удобно за всяка отделна ремонтна услуга да се намерят неангажирани майстори и в повечето случаи свободните майстрои са рядкост. При избора на подходящи фирми или майстори за строителни и довършителни ремонти е доста трудно да се ангажират техници, които имат опита и експертизата да извършат всички тези специфични една от друга ремонтни услуги, още повече, че при наемането на неопитни майстори за ремонт има голяма вероятност да попаднете на ситуации, в които може да се окаже, че сте голям брой майстори са си оставили ръцете, но жилищети Ви не е готово от месеци, а плановете Ви са били доста по-различни.

Към кого да се обърна, да търся майстори за единични услуги или всичко в едно?

В крайна сметка за комплексен и цялостен ремонт (външен и вътрешен) не е удачен вариант да се търсят услугите на отделни майстори, а да се опитаме да намерим екип от майстори, които извършват всички видове ремонтни услуги. Това ще Ви спести много време, нерви и загуба на финансов ресурс.

Майстори за вътрешни и външни ремонти

За нас е от първостепенна важност - всички клиенти, от които сме наети да останат изключително доволни и удовлетворени от работата, която сме свършили. Извършваме само качествени и професионални ремонтни услуги на високо ниво, защото всеки един от нашия екип има дълъг стаж и опит в сферата на строителните ремонти, като най-вече се стремим да работим със старание и внимание към детайлите.

Общуването и комуникацията с нас е изключително приятна и непринудена, като професионалисти в тази дейност отговаряме на клиентски въпроси и се стараем да им помагаме с полезни съвети и консултации. Наш приоритет е всяка поставена задача да бъде изпълнена качествено, прецизно и в срок, защото в този бранш няма нищо по-приятно от това да създадеш или изградиш нещо, което да бъде дадено за пример!

Как работим

Всивки наши страници и портфолиа съдържат данни за контакт и възка с нас: телефонен номер и имейл, както и подробна форма за клиенстки запитвания и въпроси. Можете да ни разчитате на нас за всякакви въпроси и заявка за огледи, като консултациите с нас са безплатни!

Цени за ремонт

Монтаж на електрическо табло

Всички цени за ремонтни услуги, които предлагаме са най-комерсиални и напълно нормални от средностатичстическа гледна точка за този бранш. Твърде голям е броят списъкът с ремонтните услуги, които предлагаме, а и всеки проект специфичен по свое му, но като пример ще дадем цени за най-честро срещаните услуги, които преобладават в тази сфера:

Електроремонтни услуги

За всякакви въпроси може да се свържете с нас като посетите:

www.homerepair.bg

www.eltehnik.eu

www.osnovenremont.eu

www.eluslugi.bg

www.remontniuslugi.bg

www.osnovenremont.bg

www.elektrovik-plovdiv.bg

За нас


Майстори с дългогодишен, практически опит в строително-ремонтните дейности.

Ние сме екип от майстори, специализирани в областта на <>ремонтите на жилищни и обществени сгради. Всеки от нас се е реализирал в определена област в строителството и ремонтните дейности на сгради. За нас може да разчитате за всякакъв вид услуги, свързани с вътрешни и външни ремонти в етапите между грубия строеж и готовия проект. Ние сме на среща, когато имате нужда от:

 • Къртене преди основен ремонт;
 • Електротехник;
 • Водопроводчик;
 • Цялостен или частичен ремонт на баня;
 • Подови замазки;
 • Майстори за сухо строителство - монтаж на гипсокартон;
 • Майстори за изграждане на окачени тавани;
 • Майстори за полагане и лепене на всякакъв вид подови настилки и стенни стенни облицовки, монтаж на външни стенни облицовки;
 • Зидарски услуги;
 • Монтаж на външна и вътрешна топлоизолация;
 • Различни видове мазилки;
 • Шпакловане и боядисване;

Галерия - Завършени проекти

Външна топлоизолация

Вила в с. Марково (област Пловдив). За обекта изградихме въшна топлоизолация, мазилки и боядисване и др. ремонтни дейности и довършителни работи

Подови замазки

Вила в с. Марково (област пловдив). Направихме цялостна подова замазка, монтаж на електроинсталация, мазилки, шпакловки и боядисване

Основен ремонт на баня

Цялостен ремонт на баня на новопостроен апартамент в кооперация в гр. Пловдив. ВиК и Ел. инсталации. Монтаж на мивка, структури за вграждане, душ система и др.

Основен ремонт на баня

Цялостен ремонт на баня в къща. ВиК и електроинсталации. Монтаж на душ система, вътрешни гиспокартонови конструкции, замазки и нивелация, редене на гранитогрес и др.

Основен ремонт на баня

Ремонт на баня в панелно жилище. Къртене на старата санитария. Замазки на пода. Цялостен основен ремонт на банята + ВиК и електро окабеляване и свързване на помещението към главното ел табло

Основен ремонт на баня и тоалетна

Цялостен основен ремонт на баня в новопостроена жилищна кооперация в гр. Пловдив. ВиК инсталация. Подови и стенни запазки, Боядисване на таван. Лепене на гранитни плочи и всичко останало

Разгледай всички проекти

Ремонтни услуги и Довършително-ремонтни дейности

Основен ремонт на апартамент

 • Къртене, чистене, извозване на строителните отпадъци
 • Електроремонтни дейности
 • Ремонт и подмяна на ВиК инсталацията
 • Основен ремонт на баня и изработка на кухня по поръчка
 • Сухо строителство, окачени тавани, вътрешна и външна топлоизолация
 • Обръщане на врати и прозорци, мазилки, шпакловане, боядисване

Основен ремонт на къщи и жилищни кооперации

 • Къртене, чистене, извозване на строителните отпадъци
 • Електроремонтни дейности
 • Ремонт и подмяна на ВиК инсталацията
 • Основен ремонт на баня и изработка на кухня по поръчка
 • Сухо строителство, окачени тавани, вътрешна и външна топлоизолация
 • Зидарии, изграждане и ремонт на огради и външно осветление
 • Монтаж на външни облицовки от камък и др.
 • Обръщане на врати и прозорци, мазилки, шпакловане, боядисване
 • Ремонт на общите части на сградата

Основен ремонт на магазини, офиси, заведения и промишлени помещения

 • Къртене, чистене, извозване на строителните отпадъци
 • Електроремонтни дейности
 • Ремонт и подмяна на ВиК инсталацията
 • Основен ремонт на баня и изработка на кухня по поръчка
 • Сухо строителство, окачени тавани, вътрешна и външна топлоизолация
 • Зидарии, изграждане и ремонт на огради и външно осветление
 • Монтаж на външни облицовки от камък и др.
 • Обръщане на врати и прозорци, мазилки, шпакловане, боядисване
 • Ремонт на общите части на сградата

Основен ремонт на хотели и обществени сгради

 • Къртене, чистене, извозване на строителните отпадъци
 • Електроремонтни дейности
 • Ремонт и подмяна на ВиК инсталацията
 • Основен ремонт на баня и изработка на кухня по поръчка
 • Сухо строителство, окачени тавани, вътрешна и външна топлоизолация
 • Зидарии, изграждане и ремонт на огради и външно осветление
 • Монтаж на външни облицовки от камък и др.
 • Обръщане на врати и прозорци, мазилки, шпакловане, боядисване
 • Ремонт на общите части на сградата

Партньори